Dextro Energy
Layout Element Dextro Energy
Share:
 • Dextrose

  Wat is dextrose?
  Dextrose hoort bij de koolhydraten, die net als vetten en eiwitten belangrijke voedingsstoffen voor de mens zijn. Het is de belangrijkste "eenvoudige suiker" en wordt algemeen ook als "druivensuiker" of in de Geneeskunde "glucose" genoemd. Met deze verschillende benamingen wordt echter dezelfde molecule bedoeld. Dextrose komt in de natuur voor, bijvoorbeeld in zoet fruit of honing. Het wordt echter ook uit zetmeel gewonnen, bijvoorbeeld maïszetmeel, dat door enzymen in haar afzonderlijke bouwstenen (dextrose/glucose) wordt opgesplitst.
  Waarom levert dextrose snel energie?
  Als we dextrose eten, hoeft die niet te worden verteerd. Dextrose raakt direct in het bloed en is daardoor een van de snelste koolhydraten. Het is hetzelfde als de lichaamseigen "bloedsuiker" en wordt via het bloed direct naar alle organen en cellen van het lichaam getransporteerd, inclusief de hersens. De hersens hebben veel energie nodig en dextrose is hun favoriete leverancier.
  Hoe wordt Dextro Energy het best gebruikt?
  De dextroseproducten, zoals Dextro Energy sticks en Dextropur helpen om een snel tekort aan bloedsuiker te overbruggen. Dit is geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding met maaltijden en snacks en een gezonde levensstijl. Ze hebben eerder een "overbruggingsfunctie": met Dextro Energy kunnen tekorten in de energietoevoer op korte termijn worden overbrugd.
  Als de koolhydraatopname onvoldoende is en de hoeveelheid bloedsuiker voelbaar afneemt, is het aan te raden het lichaam onmiddellijk koolhydraten te leveren, bijvoorbeeld in de vorm van dextrose. Daarbij is het beter om kleine porties met korte tijdsafstanden in te nemen als een grote portie in een keer. Om de 15 of 20 minuten een halve stick (Dextro Energy sticks) is ideaal. Deze aanbevolen hoeveelheid helpt om het bloedsuikerniveau terug op zijn normale stand te brengen; daarnaast wordt ook een nieuwe daling vermeden.
  Waarom is dextrose zo belangrijk voor de mens en de hersens?
  Het menselijke lichaam heeft koolhydraten nodig als energiebron voor hersenactiviteit, om het even welke spierbeweging, voor de juiste werking van hart, longen en darmen, alsook voor het opwekken van lichaamswarmte.
  Onze hersens zijn ons belangrijkste stuurorgaan. Er zijn twee redenen waarom dextrose voor de hersenfunctie van buitengewoon belang is.
  • Als de hersens optimaal moeten presteren, zijn ze aangewezen op een voortdurende, gelijkmatige en voldoende toevoer van dextrose.
  • Dextrose is voor de hersens en ons zenuwsysteem de favoriete bron van energie.
  Hoeveel dextrose komt overeen met een eenheid koolhydraten (KE)?
  In principe geldt: 1 eenheid koolhydraten (KE) komt overeen met 10 g koolhydraten

  Cubes:
  • 1 KE komt overeen met ca. 2 cube-tabletten
  • 1 tablet = ca. 0,5 KE (5,2 g koolhydraten)

  Sticks:
  • 1 KE komt overeen met ca. 3 sticks
  • 1 stick = 0,3 KE (3 g koolhydraten)

  Minis:
  • 1 KE komt overeen met ca. 8 mini-tabletten
  • 1 tablet = ca. 0,1 KE (1,3g koolhydraten)
  Zijn de producten van Dextro Energy en Dextropur glutenvrij?
  De cubes, sticks, mini's en het poeder van Dextro Energy zijn geschikt voor een glutenvrij dieet. Deze producten staan vermeld in de catalogus van de Duitse Coeliakie Vereniging.
  Zijn de producten van Dextro Energy geschikt voor een vegetarisch en/of een veganistisch dieet?
  De inhoudsstoffen van Dextro Energy zijn van plantaardige aard en kunnen voor een vegetarische en/of veganistische voeding worden gebruikt.
  Waarom zijn de tabletten zo omslachtig verpakt?
  Elke tablet Dextro Energy is individueel verpakt om het product tijdens het transport en de verkoop optimaal te beschermen. Bovendien blijven op die manier de rest van de tabletten beschermd, nadat de verpakking werd geopend en een tablet eruit werd genomen. Met de rode scheurstrip is het steeds mogelijk om een tablet snel en gemakkelijk te openen.
  Hoe wordt Dextropur gedoseerd en gebruikt?
  Om de energietoevoer te ondersteunen, kan bij verhoogde energiebehoefte tot 3 keer per dag 1-2 eetlepels Dextropur gebruikt worden in voedsel en dranken.
  Is Dextropur ook geschikt voor kinderen?
  Dextropur is in principe ook geschikt voor kindervoeding. Bij specifieke vragen omtrent de dosering wordt aanbevolen een kinderarts te contacteren.
  Zijn er lekkere interessante recepten met Dextropur?
  Voor een energierijk ontbijt wordt dextrosepoeder vaak gebruikt om muesli en warme of koude dranken zoeter te maken.
  Kan dextrose ook worden gebruikt voor het bakken of om jam of gelei te maken?
  Dextrosepoeder is ook geschikt om taarten, gebak, jam of gelei te maken. Bij het bakken moet erop gelet worden dat dextrose sterker bruint dan kristalsuiker. Het is aan te bevelen bij het bakken de temperatuur 0 - 15 graden lager in te stellen als in het recept wordt aangegeven en de baktijd iets te verlengen.
  Bij gebruik van standaard geleipoeder (1:1, 2:1, 3:1) kan de vermelde hoeveelheid worden verwisseld met dezelfde hoeveelheid dextrose. In vergelijking met suikerproducten zullen er kleine verschillen qua kleur en vastheid optreden.
  Wat de smaak betreft, zijn met dextrose bereide producten minder zoet, aangezien dextrose slechts ca. 70% zo zoet is als kristalsuiker. De jams en geleis hebben echter een meer fruitige smaak.
  Waar zijn de individueel verpakte en bedrukte Dextro Energy-tabletten te koop?
  Voor bijzondere wensen omtrent de individuele vormgeving en bedrukking van Dextro Energy-verpakkingen neemt u contact met ons op via elvira.haeckel@ksw24.com
  Hoe kan ik individuele dextrosetabletten het best bewaren?
  Het meest geschikt zijn kleine, handige doosjes. Een speciale bewaardoos is echter niet nodig. 
 • Sportvoeding

  Waarom heb ik sportvoeding nodig als ik gezond eet?
  Sportvoeding is zinvol als de prestatie centraal staat, want bij zwaardere inspanningen stijgt de energiebehoefte. In principe geldt dat sportvoeding een zinvolle aanvulling is voor een afwisselende en gezonde voeding. Wie dagelijks prestatiegericht traint, heeft doeltreffende, prestatiebevorderende steun nodig. Sportvoeding levert ons lichaam de extra voedingsstoffen, die we nodig hebben om:
  • in prestatiesituaties energietekorten uit te sluiten
  • tekorten bij de toevoer van voedingsstoffen te vermijden
  • zich na de inspanning ideaal te kunnen ontspannen
  Hoe ondersteunen de sportvoedingsproducten van DEXTRO ENERGY mijn trainings- en wedstrijdprestaties?
  DEXTRO ENERGY Sport is precies afgestemd op de behoeften van duursporters. Daarbij gaat het specifiek om:
  • de energieopname via koolhydraten
  • het gehalte relevante vitaminen en mineralen
  • en het beschikbaar stellen van vocht
  Hiervoor zijn de producten opgebouwd volgens de prestatiefases, waarin de sporter zich bevindt: voor, tijdens en na de training en/of wedstrijd. Daarom is het eenvoudig te begrijpen wanneer en hoe de producten worden gebruikt.
  Waarom zijn koolhydraten zo belangrijk in de sportvoeding?
  Koolhydraten zijn de efficiëntste en snelst omzetbare energiebron voor het menselijke lichaam. De opslagcapaciteit voor koolhydraten in onze spieren en lever, in de vorm van glycogeen, is echter beperkt. Voor vele sporters is het moeilijk de nodige hoeveelheid voedsel op te nemen om de koolhydraten- en energiebehoefte te dekken. Bij een langdurige sportinspanning van meer dan 1 uur is het daarom aan te raden de koolhydratenopslag tijdens het sporten aan te vullen.
  Wat is de optimale drank voor tijdens het sporten?
  Een sportdrank moet:
  1. het vochtverlies door zweten compenseren
  2. de via het zweet verloren mineralen en sporenelementen vervangen
  3. bij langdurige inspanningen koolhydraten beschikbaar stellen
  4. hypotoon of isotoon zijn, zodat een snelle vochtopname is verzekerd
  5. uiteraard ook lekker smaken
  Waarom is de hypotone Carbo Mineral Drink of de isotone Isotonic Sports Drink van DEXTRO ENERGY beter dan dranken op basis van vruchtensap?
  Vruchtensap en limonade zijn geconcentreerde, hypertone dranken, die eerst in de darmen moeten worden verdund voordat ze door het lichaam kunnen worden opgenomen. Dat betekent dat er eerst water wordt onttrokken aan het lichaam vooraleer het opgenomen vocht isotoon is. Pas dan kan het in verdunde vorm worden opgenomen. De wateropname wordt dus vertraagd.

  De ideale sportdranken zijn de hypotone Carbo Mineral Drink en de isotone Isotonic Sports Drink van DEXTRO ENERGY. Omwille van de samenstelling en concentratie zorgen ze voor een efficiënte vochttoevoer, aangezien het vocht snel door het lichaam wordt opgenomen.
  Tijdens warme trainings- en wedstrijddagen zweet ik veel tijdens het sporten. Zijn de DEXTRO ENERGY Carbo Mineral Drink en de Isotonic Sports Drink het optimale middel?
  Tijdens het zweten verliest het lichaam niet alleen water, maar ook elektrolyten (mineralen) zoals bijv. magnesium, natrium of kalium. Magnesium is van groot belang bij de energiestofwisseling en de werking van de spieren. Kalium en natrium zijn bijzonder belangrijk voor de regeling van de vochthuishouding. Duursporters moeten er dus op letten dat ze voldoende elektrolyten opnemen, vooral natrium. Koolhydraten-elektrolytdranken zoals de DEXTRO ENERGY Carbo Mineral Drink en de Isotonic Sports Drink vervangen de via het zweet verloren mineralen. Op die manier is men ook op warme dagen optimaal voorzien.
  Mijn dorstgevoel tijdens de wedstrijd is altijd heel sterk. Daarom drink ik veel tijdens het lopen. Kan ik dan toch zonder zorgen de DEXTRO ENERGY Carbo Mineral Drink nemen?
  Door zijn hypotone werking is de drank niet alleen efficiënt, maar ook goed te verdragen, zodat je zonder zorgen meer kunt drinken. Afhankelijk van het zweetverlies en de omgeving bedraagt de aanbevolen hoeveelheid tot 0,75 liter per uur. Meer dan 0,8 tot maximaal 1 liter vocht mag niet opgenomen worden, omdat het lichaam nauwelijks meer vocht kan absorberen en dit bovendien de maag erg zou belasten. Daarom is het ook aan te raden met slokjes te drinken.

  Daarnaast wordt de isotone Isotonic Sports Drink van DEXTRO ENERGY door zijn optimaal afgestemde samenstelling goed verdragen.
  Hoe zijn de sportdranken van DEXTRO ENERGY precies samengesteld om voor een optimale terbeschikkingstelling van energie tijdens het sporten te zorgen?
  De koolhydratensamenstelling van de Isotonic Sports Drink is een mengeling van vooral korte ketens van koolhydraten. De sportdrank stelt het lichaam meteen werkzame koolhydraten ter beschikking. De Carbo Mineral Drink van DEXTRO ENERGY is een combinatie van verschillende ketens koolhydraten. Hij levert het lichaam meteen koolhydraten en zorgt bovendien voor een duurzame terbeschikkingstelling van koolhydraten. Beide dranken zorgen voor een ideale vocht en koolhydratentoevoer tijdens het duursporten.
  Waarom is sportvoeding na de training of wedstrijd zo belangrijk voor de sporter?
  Na het sporten is het noodzakelijk om de trainingseffecten veilig te stellen. De eerste 60 minuten zijn de belangrijkste voor de opname van koolhydraten en eiwitten in de spieren. Dan is het belangrijk de energieopslag terug op te laden met koolhydraten, mogelijke spierafbouw tegen te gaan en vloeistof- en mineralenverlies te compenseren.

  De After Sports Drink van DEXTRO ENERGY is een koolhydraat-eiwitdrank, die bovendien 10 belangrijke vitamines en magnesium bevat en door zijn precieze samenstelling het regeneratieproces stimuleert.
  Wat is er zo bijzonder aan de eiwitproducten van het Dextro Energy Sports Nutrition gamma?
  Als de koolhydratenopslag leeg is, worden voor de energievoorziening lichaamseigen eiwitten uit de spieren afgebroken. Na de intensieve training of wedstrijd is het daarom nodig om het lichaam opnieuw waardevolle eiwitten ter beschikking te stellen. Het Dextro Energy Sports Nutrition gamma biedt hiertoe de Protein Drink en de Protein Crisp reep.

  De Protein Crisp is geschikt als proteïnereep na het sporten en als klein tussendoortje. Hij ondersteunt de spieren met een eiwitgehalte van 30% en draagt bij tot de opbouw van spieren.

  De Protein Drink bevat een hoog eiwitgehalte van 80% en is bijzonder geschikt voor gebruik na fysieke activiteit. Een doordachte mix van verschillende bronnen van eiwit ondersteunt de spierfunctie en de spieropbouw. Het product kan gemakkelijk worden opgelost in water of melk en wordt zeer goed verdragen.
  Welke DEXTRO ENERGY Sports Nutrition producten gebruik ik het best om mijn wedstrijdprestaties te verbeteren?
  DEXTRO ENERGY Sports Nutrition is een productgamma, dat is afgestemd op de fases tijdens het sporten. Op die manier levert het de sporter precies wat hij voor, tijdens of na het sporten nodig heeft. In de productinformatie is duidelijk aangegeven wanneer de sporter welke producten kan gebruiken tijdens de training of de wedstrijd. De DEXTRO ENERGY Sports Nutrition producten zijn eenvoudig te combineren, omdat hun werking goed op elkaar is afgestemd. Bij de keuze spelen uiteraard de eigen voorkeuren een rol.
  Hoeveel DEXTRO ENERGY Sports Nutrition producten mag ik gebruiken en wanneer mag ik ze gebruiken om het beste resultaat te bereiken?
  Voor het sporten geldt: energieopslag opvullen, vocht tanken en mineralen innemen. En bijvoorbeeld ca. 20 minuten voor de start 150-300 ml DEXTRO ENERGY Carbo Mineral Drink drinken. Wie zijn maag een beetje wil kalmeren of zijn energieopslag nog wil opvullen, kan kort voor de start nog een Sport Snack eten. Op die manier blijft de koolhydratenopslag langer gevuld.

  Tijdens de training of de wedstrijd moeten vocht en mineralen worden aangevuld om de energietoevoer en het prestatiepotentiaal te vrijwaren. De aanbevolen koolhydratentoevoer per uur bedraagt ca. 60-80 g.Daarvoor zijn de Carbo Mineral Drink, de Isotonic Sports Drink, de Liquid Gel, de dextrosetabletten of de Sport Snacks uitstekend geschikt.

  Voor een optimale regeneratie en ter ondersteuning van het trainingseffect is het belangrijk om binnen de 60 minuten na het sporten de energieopslag aan te vullen met koolhydraten, het vocht- en mineralenverlies te compenseren en een mogelijke spierafbouw tegen te gaan. Daarvoor is de After Sports Drink van DEXTRO ENERGY ideaal.
  Welk voordeel heeft de DEXTRO ENERGY Liquid Gel?
  De Liquid Gel is een geconcentreerde, snel werkende koolhydratengel. Het bijzondere eraan is de vloeibare consistentie. Daardoor is de Liquid Gel gemakkelijk drinkbaar, wat vooral voordelig is bij extreme lichamelijke inspanning. De praktische sluitdop vergemakkelijkt het gebruik tijdens het sporten. Om de energiewinning door koolhydraten nog meer te versnellen, is het bovendien aanbevolen om voldoende water te drinken.
  De DEXTRO ENERGY dextrosetabletten zijn nu ook in de Sports Formula verkrijgbaar. Wat is het verschil?
  De werking van de dextrosetabletten is afgestemd op de bijzondere behoeften van sporters. De dextrose zorgt voor een directe toevoer van koolhydraten en verhoogt op die manier het prestatiepotentiaal. Bovendien leveren de dextrosetabletten vitamine B1, B6 en magnesium. Deze verrijking draagt bij tot een constante basisvoorziening voor het lichaam. Vitamine B1, B6 en vitamine C ondersteunen de energiestofwisseling, magnesium de werking van de spieren. Het bekende formaat van de dextrosetabletten is ideaal voor sporters. Ze kunnen heel eenvoudig een voor een uit de verpakking worden genomen.
  Hoe kan ik mij goed voorbereiden, zodat ik tijdens wedstrijden de producten van DEXTRO ENERGY Sports Nutrition optimaal kan gebruiken?
  Aanbevolen wordt de producten tijdens het trainen te proberen. Het is immers belangrijk eten en drinken tijdens sportieve inspanning te trainen en zijn eigen drinkritme te vinden. Dit vergemakkelijkt de opname van koolhydraten en vocht, wat leidt tot meer zekerheid en routine tijdens de wedstrijd. De DEXTRO ENERGY producten werden getest door ervaren, actieve sporters. Zij bevestigen de optimale werking en het eenvoudige gebruik van DEXTRO ENERGY Sports Nutrition. Bovendien worden de producten goed verdragen, hebben ze een lekkere smaak en bieden de verschillende soorten afwisseling tijdens training en wedstrijd.
  Welke tips kunnen nuttig zijn voor mijn trainingen en wedstrijden?
  Soms zijn het gewoon eenvoudige dingen, die bij trainingen en wedstrijden kunnen helpen. Hier een paar tips:
  1. De training van duursporters is vaak erg tijdintensief, dus moet elke duursporter op een afwisselende, gezonde voeding letten. Die is de basis voor goede prestaties op lange termijn.
  2. Nooit op een nuchtere of volle maag beginnen aan een training. Dit geldt ook voor een keertje joggen na de werkuren.
  3. Tijdens trainingen of wedstrijden, die meer dan een uur duren, is het zinvol voor atleten om koolhydraten en vocht op te nemen. Regelmatig “Kleine slokjes en kleine hapjes” nemen is bijzonder efficiënt. Als er veel wordt gezweet, is het bovendien belangrijk om op voldoende toevoer van mineralen (vooral natrium) te letten.
  4. Nooit vergeten te drinken. De praktische porties Carbo Mineral Drinks zijn daarvoor heel goed geschikt. Ze zijn gemakkelijk overal mee naartoe te nemen.
  5. Na de training of de wedstrijd is het nog niet voorbij. Precies dan moeten de effecten van de training ten volle worden benut en de spieropbouw worden ondersteund worden met de juiste sportvoeding.
1
Sollten die auf dieser Seite dargestellten Webfonts nicht korrekt wiedergegeben werden überprüfen Sie bitte die Sicherheitseinstellungen Ihres Browsers.
Zur korrekten Darstellung dieser Website sollten deren Download und Nutzung erlaubt sein.